28.12.2017

Με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας τής Ε' Δημοτικού και ειδικότερα το κεφάλαιο για την Αγια-Σοφιά, η ομάδα μας παρουσίασε στους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών μία πρωτότυπη δραστηριότητα με θέμα την αρχιτεκτονική του ναού, με έμφαση στη γεωμετρία της μετάβ...

20.12.2017

Αυτές τις μέρες χρησιμοποιούμε απλά γεωμετρικά σχήματα για να μιλήσουμε για τζάκια, καμινάδες και ό,τι χριστουγεννιάτικο φανταστούμε και βέβαια φτιάξαμε και φάτνες πολύ,,, αρχιτεκτονικές!!

12.12.2017

Το δάσος χτυπήθηκε από χιονοθύελλα και μερικά ζώα δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στη φάρμα. Έτσι αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε κυλινδρικά καταφύγια και με λύσεις που μας προσφέρει η "αρχιτεκτονική σκέψη" αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα: πώς θα είναι το καταφύγιο άνετο κ...

4.12.2017

Πώς διασχίζουμε ένα ποτάμι χωρίς να βραχούμε; Δοκιμάσαμε διάφορες λύσεις με σκίτσα και καταλήξαμε να φτιάξουμε μία γέφυρα...με strawbees!!

1.12.2017

Στο σημερινό εργαστήριο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη βασική δομή των λαβυρίνθων και να εξερευνήσουμε τρόπους για να βγαίνουμε από αυτούς - ακόμα και πετώντας ψηλά για να ανακαλύψουμε πώς στριφογυρίζουν τα μονοπάτια στο επίπεδο!

Please reload

Πρόσφατα
Please reload

Αρχείο