"Ένα συμμετρικό πάρκο"

Μέσα από ένα πρωτότυπο τετράδιο, μάθαμε για τις ιδιότητες της συμμετρίας, τις προβολές των στερεών και πειραματιστήκαμε με τις 2 και 3 διαστάσεις ενός φανταστικού πάρκου (Β' Δημοτικού 1ου Δημοτικού Διονύσου)!

"Ήρωες και Αφηγητές"

Σήμερα μιλήσαμε για τις μεταμορφώσεις των ζώων που παίρνουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά στους κλασικούς μύθους αλλά και τα πιο σύγχρονα παραμύθια και για τη σημασία τους στην κατανόηση του χώρου που μας περιβάλλει. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές τής Α' Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Διονύσου πειραματίστηκαν με τις διαφορές ήρωα και αφηγητή σε αυτές τις ιστορίες και δοκίμασαν τις εκφράσουν μέσα από τις μακέτες τους!

"Γρανάζια και Μηχανισμοί"

Με τους μαθητές τής Στ' Δημοτικού στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης προσεγγίσαμε τις έννοιες του μηχανισμού, της τριβής και της κίνησης, με αφορμή το έργο του Da Vinci. Έτσι δοκιμάσαμε με τα γρανάζια μας να μετατρέψουμε την περιστροφική κίνηση σε ευθύγραμμη και να ανυψώσουμε έναν κανόνα. Συνδυάζοντας τις τεχνικές της μακέτας με την ετυμολογία των σχετικών όρων, αποκτήσαμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη σημασία του αναγεννησιακού ανθρώπου, τότε αλλά και σήμερα!

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com