"Σπίτι με κήπο!"

Κήποι, σκάλες και καμινάδες: μέσα από τα "τυχαία" στοιχεία που ανακαλύπτουμε στις μακέτες, συζητάμε και βγάζουμε... αρχιτεκτονικά συμπεράσματα, με τους μικρούς μαθητές τής Μαίρη Πόππινς!

Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής Γ΄Δημοτικού

Στο έδαφος θεμελιώνονται όλες οι κατασκευές. Ο πιο κατάλληλος τρόπος για να ξεκινήσουμε το Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής με την Γ' Δημοτικού της Σχολής Ουρσουλινών ήταν να διερευνήσουμε τρόπους αναπαράστασής του στις δύο και τρεις διαστάσεις, μέσα από τις τεχνικές της αρχιτεκτονικής μακέτας. Και αφού κατακτήσαμε τον χειρισμό των υψομετρικών καμπυλών, στο β' μέρος περάσαμε σε μικρότερη κλίμακα, αυτή του δωματίου: αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε την τάξη μας! Μετρήσαμε διαστάσεις, περάσαμε από το ανάπτυγμα στις τρεις διαστάσεις και ελέγξαμε βασικούς νόμους της προοπτικής!

"Σπίτι με κήπο!"

Το Zoomology πλαισίωσε την ομάδα των μικρών μαθητών του Littles που έχει καταπιαστεί με κατασκευές και μέσα από αυτές ανακαλύπτει τα μυστικά της φυσικής και της μηχανικής. Είδαμε τα βασικά γεωμετρικά σχήματα, τις προβολές τους και τις διαφορές τους από τις φυσικές μορφές και με αφορμή τις μακέτες που κατασκεύασαν, μιλήσαμε για τα βασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής!

Ο Viollet-le-Duc για το σχέδιο

Μεταφράζοντας ελεύθερα ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα: ...το σχέδιο, αν διδαχτεί όπως πρέπει, κατά τη γνώμη μου δεν ωθεί ένα παιδί να γίνει καλλιτέχνης, όπως άλλωστε και η διδασκαλία της γλώσσας δεν το ωθεί να γίνει ποιητής […] Το σχέδιο είναι απλά ένα μέσο για να καταγράφει κανείς τις παρατηρήσεις του με τη βοήθεια μίας γλώσσας, που τις χαράσσει στο πνεύμα του και του επιτρέπει να τις χρησιμοποιεί, όποιο κι αν είναι το επάγγελμα που θα ακολουθήσει… Viollet-le-Duc, "Histoire d'un dessinateur, Comment on apprend à dessiner", 1879 (Chapitre VI)

"Μνημεία και Χρόνος"

"Μνημεία και Χρόνος" με την Δ' Δημοτικού του Neue Schule Athen: κλασική αρχιτεκτονική, φθορά και καταστροφές σε ένα μάθημα!

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com