"Νησιά και Χερσόνησοι!"

Καλοκαιρινό μάθημα στο πρωινό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής με τα #πουλάκια του νηπιακού κέντρου Μπωντέν: "Νησιά και Χερσόνησοι!"

"Το Κάστρο της Νάξου"

Η ιδιαίτερη σχέση της Σχολής Ουρσουλινών με τη Νάξο μας έδωσε την έμπνευση για να οργανώσουμε με τους δασκάλους και τους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού ένα μάθημα για το Κάστρο της Νάξου! Επιστρατεύσαμε την αρχιτεκτονική ως "λεξιλόγιο και συντακτικό" για να μιλήσουμε για τα λαϊκά σπίτια, τα αρχοντικά και τους πύργους και συμπληρώσαμε με τις κατασκευές και την φαντασία μας το τείχος του Κάστρου… και βέβαια ήταν μια καλή αφορμή για να συνεργαστούμε με μια υπέροχη τάξη λίγο πριν από το κλείσιμο της χρονιάς!

“Αγία Σοφία: Μνημείο τέχνης και τεχνικής”

“Αγία Σοφία: Μνημείο τέχνης και τεχνικής”: Με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας της Ε' Δημοτικού αλλά και την επέτειο της Άλωσης, η ομάδα μας παρουσίασε στους μαθητές του Β' Αρσακείου Ψυχικού ένα μάθημα για την αρχιτεκτονική της Αγια-Σοφιάς, με έμφαση στον τρούλο και τη γεωμετρία της μετάβασης από τον κύκλο στο τετράγωνο. Χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά υλικά και κατάλληλο εποπτικό υλικό (βίντεο, τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα) προσεγγίσαμε όλοι μαζί με ευφάνταστους τρόπους τη σύνθετη γεωμετρία των σφαιρικών τριγώνων και ο καθένας ξεχωριστά κατασκεύασε μέρος των τόξων που φέρουν τον τρούλο. Πιστά στο πνεύμα της συνεργασίας που διέπει τα μεγάλα και σημαντικά έργα, τα παιδιά συνδύασαν στο τέλος τις

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com