"Σήματα και Σχήματα!"

"Σήματα και Σχήματα!": ένα μάθημα για να προσεγγίσουμε διαφορετικά το πάντοτε επίκαιρο θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφορίας των παιδιών στην πόλη: στις μακέτες των μικρών μαθητών τής Α' Δημοτικού τής Σχολής Ουρσουλινών συμπυκνώθηκαν οι έξοχες παρατηρήσεις τους και οι εμπειρίες τους από όσα βλέπουν και κρίνουν κάθε μέρα, από και προς το σχολείο!

"Περιστεριώνες"

Με αφορμή την επίσκεψη μαθητών τής Ε' Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στην Τήνο, οργανώσαμε και φέτος τους "Περιστεριώνες": ένα μάθημα για την αρχιτεκτονική του νησιού, την αναγνώριση του αναγλύφου, τα τοπόσημα και βέβαια, για τη σπουδαία παράδοση της μαρμαροτεχνίας, για τους τεχνίτες και τα εργαλεία τους! Ακόμα μιλήσαμε για την αναγνώριση ενός τόπου μέσω του χάρτη και για την τεχνολογία των ανεμόμυλων και μετά εφαρμόσαμε σε μικρές μακέτες όσα μάθαμε για τον προσανατολισμό και την οικοδομική των περιστεριώνων!

"Κάτοψη - Όψη - Τομή!"

Στο πρωινό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής έχουμε κατανοήσει τις έννοιες της κάτοψης, της όψης και της τομής και το δείχνουμε με τις μακέτες μας!

"Η αρχιτεκτονική της Φωλιάς!"

Στο πρωινό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής βάλαμε την αρχιτεκτονική στην υπηρεσία των ζώων: κατασκευάσαμε φωλιές - στέγαστρα για μία γάτα που επισκέφτηκε αναπάντεχα την αυλή μας!

"Χώρος και Τοπίο στον Van Gogh"

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να μπούμε στο σύμπαν ενός ζωγράφου; Με τους μαθητές τής Δ' Δημοτικού του Αρσάκειου Ψυχικού επιχειρήσαμε μια "αρχιτεκτονική" προσέγγιση του έργου του Van Gogh, μέσα από τις παραμορφώσεις τής προοπτικής και με τον συνδυασμό μακέτας και ζωγραφικής: το περίφημο "δωμάτιο του Ames" πήρε τη μορφή του εργαστηρίου του Vincent και μέσα από αυτό ατενίσαμε τα πολύχρωμα έργα των παιδιών!

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com