«Συνεργαζόμαστε...για να περάσουμε απέναντι!»

«Συνεργαζόμαστε...για να περάσουμε απέναντι!»: ένα μάθημα για την ιστορική, συμβολική και λειτουργική σημασία της γέφυρας, για τη Γέφυρα ως έννοια και ως κατασκευή. Με τους μαθητές τής ΣΤ' Δημοτικού του Αρσακείου Ψυχικού μιλήσαμε για υλικά και για αρχές σχεδιασμού, πειραματιστήκαμε και μετρήσαμε παραμορφώσεις και κατασκευάσαμε "καλωδιωτές" γέφυρες που συνδυάσαμε για να... περάσουμε απέναντι!

"Ο Πύργος της Πίζας"

Ο Πύργος της Πίζας ήταν μόνον η αφορμή για να μιλήσουμε για τους διάφορους τρόπους κατασκευής του κυλίνδρου, προσθέτοντας, αφαιρώντας και περιστρέφοντας υλικά και σχήματα! Οι μικροί αρχιτέκτονες τής Β΄ Δημοτικού στο Αρσάκειο Ψυχικού χρησιμοποίησαν τις έννοιες της σπείρας και του σκελετού για να κατασκευάσουν τον δικό τους πύργο και να παρουσιάσουν τις διάφορες όψεις της γεωμετρίας του στους συμμαθητές τους!

"Ηρωες και αφηγητές!"

Με τους μικρούς μαθητές της Α' Δημοτικού στο Αρσάκειο Ψυχικού ολοκληρώσαμε ένα μάθημα για τη διαφορετική οπτική γωνία του αφηγητή και του ήρωα μιας ιστορίας και, μέσα από τις μακέτες των παιδιών, κάναμε ένα μικρό πείραμα με πολλά...ίχνη. Ακολουθώντας απλούς κανόνες εμπνευσμένους από οικεία παραμύθια, τα παιδιά δημιούργησαν τους δικούς τους μικρόκοσμους και αναγνώρισαν τις βασικές χωρικές σχέσεις και τη σημασία του προσανατολισμού!

"Το αποτύπωμα του χρόνου στις κατασκευές"

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Δ' Δημοτικού στην Ακρόπολη, οργανώσαμε τη δραστηριότητα με θέμα "Το αποτύπωμα του χρόνου στις κατασκευές". Αφού μιλήσαμε για αρχιτεκτονικές έννοιες, όπως η συμμετρία, η κάτοψη, η τυπολογία των αρχαίων ναών αλλά και για το πώς τα κτήρια επηρεάζονται από το πέρασμα του χρόνου, οι μαθητές χρησιμοποίησαν με δημιουργικό τρόπο απλά υλικά, για να αναπαραστήσουν τα ερείπια ενός κλασικού μνημείου. Στη συνέχεια, σχεδίασαν την κάτοψη της κατασκευής τους και την προσάρμοσαν σε μια μεγάλη μακέτα, αποδίδοντας τη σχέση των μνημείων με το σύγχρονο περιβάλλον!

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com