"Σπιρτόπυργοι!"

Με τους "Σπιρτόπυργους" ολοκληρώθηκε ο Α' κύκλος του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής στους υπέροχους χώρους του Νηπιακού Κέντρου Βαρβάρα Μπωντέν!

"Ήρωες και Αφηγητές!"

Με τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη ολοκληρώσαμε ένα μάθημα για τη διαφορετική οπτική γωνία του αφηγητή και του ήρωα μιας ιστορίας και, μέσα από τις μακέτες των παιδιών, κάναμε ένα μικρό πείραμα με πολλά...ίχνη. Θέτοντας απλούς κανόνες σε οικεία σενάρια, τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους μικρόκοσμους και αναγνωρίζουν τις χωρικές σχέσεις και τη σημασία του προσανατολισμού.

"Σπίτι με κήπο!"

"Σπίτι με κήπο!": Με τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου των Νέων Εκπ. Μαλλιάρα μιλήσαμε για τα στερεά και τη σχέση τους με τα επίπεδα σχήματα αλλά και για... μπρόκολα, θάμνους και αλπικά τοπία! Και μετά τα παιδιά έβαλαν φαντασία, δουλειά και όρεξη για συνεργασία και παρουσίασαν τα έργα τους στους συμμαθητές τους!

“Μια καμινάδα… αλλιώτικη από τις άλλες!”

Λίγο πριν τελειώσουν οι γιορτές, αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς με τη σειρά μας ένα δώρο στον Αϊ Βασίλη! Κουρασμένος από τις διαδρομές και φουσκωμένος από τα γλυκά, θα πρέπει να ξαναμπεί από τις καμινάδες των σπιτιών για να το παραλάβει. Μιλήσαμε για καλικάντζαρους, αϊ Βασίληδες και για τη θεά Εστία και πειραματιστήκαμε με μια μακέτα για να ανακαλύψουμε γιατί όλοι προτιμούν να μπαίνουν απαρατήρητοι από το τζάκι. Έτσι τα παιδιά διαμόρφωσαν μία καμινάδα άνετη και ασφαλή για την… επιστροφή του Αϊ Βασίλη!

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com