“Αγία Σοφία: Μνημείο τέχνης και τεχνικής”

Με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας τής Ε' Δημοτικού και ειδικότερα το κεφάλαιο για την Αγια-Σοφιά, η ομάδα μας παρουσίασε στους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών μία πρωτότυπη δραστηριότητα με θέμα την αρχιτεκτονική του ναού, με έμφαση στη γεωμετρία της μετάβασης από τον κύκλο στο τετράγωνο. Χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά υλικά και κατάλληλο εποπτικό υλικό (βίντεο, τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα) προσεγγίσαμε όλοι μαζί με ευφάνταστους τρόπους τη σύνθετη γεωμετρία των σφαιρικών τριγώνων και ο καθένας ξεχωριστά κατασκεύασε μέρος των τόξων που φέρουν τον τρούλο. Πιστά στο πνεύμα της συνεργασίας που διέπει τα μεγάλα και σημαντικά έργα, τα παιδιά συνδύασαν στο τέλος τις κατασκευές τους

Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής #10: Ένα χειμερινό καταφύγιο

Το δάσος χτυπήθηκε από χιονοθύελλα και μερικά ζώα δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στη φάρμα. Έτσι αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε κυλινδρικά καταφύγια και με λύσεις που μας προσφέρει η "αρχιτεκτονική σκέψη" αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα: πώς θα είναι το καταφύγιο άνετο και ζεστό, πώς θα προστατεύει τα μικρά ζώα από την υγρασία και το λιωμένο χιόνι, πώς θα φαίνεται εύκολα από μακριά ώστε να τα εντοπίσουν οι διασώστες και πολλά άλλα!

Απογευματινό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής #8

Στο σημερινό εργαστήριο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη βασική δομή των λαβυρίνθων και να εξερευνήσουμε τρόπους για να βγαίνουμε από αυτούς - ακόμα και πετώντας ψηλά για να ανακαλύψουμε πώς στριφογυρίζουν τα μονοπάτια στο επίπεδο!

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com