Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής με τα "Πουλάκια" του Μπωντέν

Στη σημερινή μας συνάντηση μιλήσαμε για κατόψεις και μάθαμε να εντοπίζουμε τα διάφορα δωμάτια και τον εξοπλισμό τους στα αρχιτεκτονικά σχέδια. Μετά αρχίσαμε να "ζωντανεύουμε" την κάτοψη του Σχολείου, ζωγραφίζοντας και τοποθετώντας τους τοίχους, τα δάπεδα και τα έπιπλα!

"Ενα φράκταλ τοπίο..."

Ένα μάθημα για τους γεωλογικούς σχηματισμούς, για τις φράκταλ μορφές που συναντάμε στη φύση και για την απόδοση του εδάφους με τις ισοϋψείς καμπύλες, με τους μαθητές της Γ' Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Καντά!

"Κήποι, χάρτες και φωλιές: οι μικρόκοσμοι του Μπωντέν"

Το νηπιακό κέντρο Μπωντέν και η ομάδα Zoomology διοργανώνουν τη δραστηριότητα "Κήποι, χάρτες και φωλιές: οι μικρόκοσμοι του Μπωντέν" για τους μικρούς μαθητές του προνηπίου. Πρόκειται για μια σειρά έξι διαδραστικών μαθημάτων που συνοδεύονται από ισάριθμες κατασκευές/δράσεις, με άξονα την αρχιτεκτονική και τη φύση. Αντλώντας έμπνευση από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του διατηρητέου κτηρίου που στεγάζει το νηπιαγωγείο, από τους εσωτερικούς χώρους αλλά και από τους κήπους που το περιβάλλουν, η ομάδα Zoomology έχει ετοιμάσει επιμέρους δραστηριότητες με παρουσιάσεις, συζητήσεις με τα παιδιά, ατομικές και ομαδικές κατασκευές.

"Το αποτύπωμα του χρόνου στις κατασκευές" με την Δ' Δημοτικού τής Σχολής Ουρσουλινών

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Δ' Δημοτικού στην Ακρόπολη, οργανώσαμε τη δραστηριότητα με θέμα "Το αποτύπωμα του χρόνου στις κατασκευές". Αφού μιλήσαμε για αρχιτεκτονικές έννοιες, όπως η συμμετρία, η κάτοψη, η τυπολογία των αρχαίων ναών αλλά και για το πώς τα κτήρια επηρεάζονται από το πέρασμα του χρόνου, οι μαθητές χρησιμοποίησαν με δημιουργικό τρόπο απλά υλικά, για να αναπαραστήσουν τα ερείπια ενός κλασικού μνημείου. Στη συνέχεια, σχεδίασαν την κάτοψη της κατασκευής τους και την προσάρμοσαν σε μια μεγάλη μακέτα, με κτήρια που είχαν προετοιμάσει, μαζί με τους δασκάλους τους, αποδίδοντας τη σχέση των μνημείων με το σύγχρονο περιβάλλον.

Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση

© 2020 by ZOOMOLOGY. Proudly created with Wix.com